Tech-platforme der revolutionerede verden

Tech-platforme

I dag, år 2020, bruger vi vores smartphones mere end nogensinde før. Især App’s på vores smartphones er grunden til at de er så populære. Når vi sidder i toget, bruger vi telefonen. Når vi skal bruge GPS i bilen, bruger vi vores telefon. Når vi skal på ferie, bruger vi telefonen. Summa Summarum, vi bruger telefonen til alt. Derfor har vi udarbejdet en artikel om tech-platforme, der tog verden med storm. God læsning.

Airbnb

Airbnb er en platform hvorpå man kan leje eller udleje lejligheder. Airbnb er en del af begrebet deleøkonomi, som har været en gigatrend over en længere periode. Mange mener at Airbnb var dødsstødet til hoteller, da hoteller ikke kunne konkurrere med den lave pris. Derimod har vi set, at hoteller også benytter Airbnb som platform til udleje af deres hotelværelser. Derudover har vi også set et prisfald hos hoteller, takket været Airbnb.

Uber

Uber kom. Uber så. Uber sejrede. Uber blev sendt ud af DK. Endelig kom der konkurrence til taxibranchen. Det gad det danske foreningsliv dog ikke finde sig i. Uber er en platform hvorpå private kunne agere taxi for andre privatpersoner. Skulle man fra Glostrup til Indre by, København, kunne man blot bede om lift på sin Uber app. Prisen var næsten 1/3 af en taxi pris. Der kom dog problemer med foreningslivet i DK og Ubers platform, og det blev ulovligt at bruge Uber i Danmark.

Pricerunner

Prissammenligning – hold k… det er smart. Pricerunner er en platform, der kan hjælpe forbrugeren i ’online-junglen’, og hjælper forbrugeren med at finde de billigste priser. Men vidste du, at Pricerunner faktisk får en lille procentdel af hvert beløb, der bliver solgt for via deres platform?

Google

Selvfølgelig skal Google være med. Google har trods alt været en af fundamenterne, til alle ovenståendes forretningsideer. Google kan samle alle vores præferencer og sørge for, at vi finder præcis det, vi søger. Google ved hvornår interessen for hårklip i Glostrup er højest. Google ved hvilket autoværksted, der er mest populær ved en søgning på ’Autoværksted i Glostrup’. Det siges også at 90% af ALLE søgninger verden over foretages på Google.

Facebook

Glem Arto. Glem Myspace. Glem alle andre sociale medier. Facebook kom og skubbede alle konkurrenterne ud over skrænten. I dag siger man at hver femte person på jordkloden har Facebook. Samt 80% af danskerne har Facebook. Facebook er et globalt fænomen.