Team building øger effektiviteten på din arbejdsplads

Teambuilding

Flere og flere større virksomheder gør en stor dyd ud af team builde medarbejderne på arbejdspladserne rundt omkring i landet. Det ses at team building og relationsudviklingen øger effektiviteten blandt medarbejdere og ledere. Konklusionen er som regel at relationerne imellem udvikles og respekten for hinanden derfor øges – men hvorfor?

Team building

Men først, hvad er teambuilding? Team building er et engelsk begreb, som oversat til dansk betyder team bygning, altså at man fasttømrer et team lægger fundament til fremtiden som team. Det er meget få erhverv, med medarbejdere der arbejder alene på projekter. Det er næsten altid i større hold eller såkaldte teams, især ved større projekter. Disse teams kan have altafgørende effekt på udfaldet og resultatet på opgaven. Processen kan nemlig have altafgørende betydning på resultatet.

Forskellige former for teambuilding

Der findes utallige forskellige måder at teambuilde på. Nogle mener, at det giver noget blot at dyrke en sport sammen. Mens andre mener at der findes mere psykologisk effektive måder. Der findes som sagt mange forskellige metoder; en af de mest effektive hedder Lego Serious Play, som udbydes af diverse coaches og teambuilding konsulenter.

Lego Serious Play

Lego Serious Play er en yderst effektiv metode der udvikler lederteamet, hele virksomheden eller blot før en strategirpoces. Lego Serious Play er anderledes og en meget inddragende metode, som er langt mere inddragende end post-it øvelser og tavlefacilitering. Selve konceptet blev udviklet i 1990’erne i et samarbejde med LEGO og nogle professorer. Metoden er psykologisk bevist af at have positiv effekt på virksomhedernes teams om det er lederteamet eller medarbejderne.

Konklusion

Alt i alt er teambuilding ekstremt effektivt og er noget der anbefales til alle virksomheder. Det beløb det koster er givet godt ud, da det i mange tilfælde betaler sig i og med at effektiviteten øges blandt medarbejderne.