Hvor kraftfuld er en diamantklinge?

Ordet diamant kommer af det græske ord for ”ubetvingeligt” og henviser til at diamanter er naturens hårdeste stof. Derfor er det eneste der kan skære i en diamant en anden diamant, men da diamanter består af kulstofatomer kan de til gengæld brænde ved godt 700 grader. Det er derfor at hårde klinger, som bliver solgt diamantklinger, er det et produkt, som kan skære igennem meget hårde materialer.

Ned til 250 kilometer under jordens overflade bliver grundstoffet kul udsat for både høj varme, samt et højt tryk. Gennem millioner af år, dannes diamanter af dette tryk til et hårdt materiale, som kommer i mange forskellige variationer. Det er derfor at diamanter er så værdifulde, fordi de er meget kompliceret og tager meget tid, for at blive dannet.

 

”Lesedi la Rona” er navnet på den kæmpestore diamant, som blev gravet op af den Botswaniske jord i det sydlige Afrika. Det var det canadiske firma Lucara Diamond Corp, som i November 2015 gravede diamanten op. Den 1,190-karatdiamants navn på det botswanske setswana-sprog betyder løst oversat ‘Vores Lys’. Den er vurderet til at være mellem, 2 til 3 milliarder år gammel.

 

Mange danskere er kendt med brætspillet ”Afrikas stjerne” og i 1905 blev ”Afrikas stjerne” fundet. Den 26. januar klokken 17 om eftermiddagen, gjorde minearbejder Frederik Wells et uovertruffen fund i den mine han arbejde i. han kom bærende på den indestående Cullinan diamant, som dengang blev opfattet, som verdens største diamant. Den store sten havde en vægt på 3106 karat (621 gram) og var 10 centimeter lang og seks centimeter høj. Den blev opkaldt efter Sir Thomas Cullinan, som var direktør for det mineselskab, og efter fundet blev den solgt til den engelske regering for 750.000 dollars (6,3 millioner kroner) Diamanten blev sendt til Holland, hvor brødrene Asscher kløvede diamanten i flere dele og slebet. I dag er den største sten, der er tilbage af den store Cullinan diamanten, er i dag ‘Afrikas Stjerne’, der sidder monteret på Englands kongelige scepter.