Din computer, tablet og smartphone kan være skyld i hovedpinen

Hovedpine giver spændinger foran computeren

Verden har forandret sig fra at vi kigger op mod skyerne til vi kigger ned på skærmen. Med denne nye arbejdsform og livsstil følger nye komplikationer.

Uden at lægge mærke til det, får man hovedpine oftere, ubehag i nakken og trætte øjne. Mange tænker dog ikke over at det kan være forårsaget af vores nye livsstil hvor skærme fylder en stor del af vores hverdag.

Behandling af hovedpine kan selvfølgelig afhjælpes, og dette vender vi tilbage til.

En computerskærm eller tablet der flimrer, kan være årsagen til trætte og anspændte øjne, hovedpine og i nogle tilfælde kvalme. Mennesket har dog en tendens til at undskylde det med andre årsager end den elskede skærm. De fleste skærme flimrer, dog flimrer en helt almindelig LED-skærm ofte uden at det kan ses med det blotte øje. Grunden til dette er at LED-skærme bruger e teknologi der hedder PMW.

PMW står for Pule Width Modulation. Denne teknologi gør at lysstyrken i skærmen bliver styres automatisk, men det har dog den ulempe at skærmens baggrundslys som regel ikke er tændt konstant. Dette giver den implikation at hvis man indstiller sin LED-skærms lysniveau til 80 procent, så vil lyset være tændt og slukket i henholdsvis 80 og 20 procent af tiden. Med dette vil frekvensen af blinkene være så høje at det ikke opdages, og giver flimmer. Dette giver hovedpine, ondt i øjnene og kvalme.

Dog findes der skærme med flimmerfri teknologi.

Arbejdsstillingen er en anden vigtig faktor at tage hensyn til hvis man vil undgå hovedpinen og de generelle gener ved at arbejde i sådan en stilling.

Alle skærme gør at vi sidder bøjet med rygsøjlen i længere perioder ad gangen og dette kan give mange gener.

Når du sidder foran en skærm i længere tid ad gangen kan man opleve flere forskellige slags hovedpine. Her er de mest almindelige typer migræne og spændingshovedpine. Dette skal afhjælpes hos en kiropraktor som kan hjælpe med at tage spændingen og give en bedre holdning når der arbejdes.