Digitalisering boomer inden for uddannelsessektoren

Digitaliseringen kan efterhånden ikke længere betegnes som et nyt fænomen, men det kan bestemt betegnes som et stadigt ungt fænomen. De mange muligheder, som digitaliseringen medbringer, er noget, der gennem de senere år har skabt utallige jobs, bedre vilkår og arbejdsprocesser for virksomheder og private verden over. Men et helt særligt, og yderst essentielt område, som digitaliseringen i særdeleshed berører, er uddannelse og uddannelsessektoren.

Uddannelse og digitalisering

Uddannelse har efter industrialiseringen været et af de absolut vigtigste fokusområder for mange lande. Især for de vestlige ilande, er der sket meget på uddannelsesfronten. Dog er det ikke alle lande, der har eller har haft mulighederne for at lægge det ønskede fokus på, og dedikere de nødvendige ressourcer til, at skabe et bedre uddannelsessystem og derved en bedyre og lysere fremtid for de kommende generationer. Mange lande er nødsagede til at have fokus på at afvikle på deres nuværende situationer som kan være hungersnød, korruption, fattigdom eller ofte endda alle af disse. Med et nødsaget fokus på at afvikle på situationen, er fundamentet for fremadrettet udvikling gjort væsentligt sværere.

Løsningen findes i teknologi

Selvom mange lande den dag i dag stadig står overfor svære udfordringer med at få et ordentligt uddannelsessystem på benene, så har digitaliseringen og den teknologiske udvikling i den grad gjort det nemmere end nogensinde. Teknologierne inden for uddannelsessektoren er konstant i fremdrift og hurtig udvikling. Mange af verdens største virksomheder går ihærdigt efter at skabe en bedre verden gennem uddannelse og teknologi. Microsoft for eksempel, bidrager i høj grad med deres Office 365 løsning til skoler, som har skabt et innovativt værktøj for skoler, elever og lærere, der skaber rammerne for den bedste indlæring der nogensinde er set i verden. Og det er kun et spørgsmål om tid før denne udvikling begynder at vise sig de steder i verden, der ikke er ligeså veludviklede som de vestlige lande.

Digitaliseringen påvirker alle – især i fremtiden

Ved at skabe de bedste rammer for uddannelse af de fremtidige generationer, sikrer man sig også til en vis grad, at der kommer til at ske en endnu større udvikling inden for området i fremtiden. Ligesom Microsoft har gjort det, vil fremtidens generationer komme med endnu flere nye og innovative løsninger, som vil kunne hjælpe nutidens underudviklede nationer og lande. Der er ingen tvivl om, at fremtiden vil bringe mere viden, bedre teknologi og skarpere uddannelsessystemer til selv verdens fattigste og mest underudviklede lande. Biprodukterne af digitalisering, som er bedre uddannelse og mere velstand, kommer på den korte bane kun de lande til gode, som investerer i det og implementerer disse teknologier. Men på den lange bane vil gevinsten være global.